Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi tarifi: Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 1 paket kadayıf
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıfı tencereye alıp kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebili için tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Sütü ekliyoruz ve durmadan karıştırıyoruz. Şeker ve vanilyayı ekleyip pişiriyoruz.
  • Pişen muhallebiliye toz krem şantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Tepsiye kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz. Üzerine muhallebinin tamamını döküp yayıyoruz.
  • Kalan kadayıfı da muhallebilinin üzerine döküyoruz. Dolapta 3 saat kadar bekletin.
  • Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Üst katın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız dolapta beklettikten sonra kalan kadayıfı dökün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025