Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi tarifi: Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 1 paket kadayıf
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 200 gram tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıfı tencereye alıp kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebili için tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Sütü ekliyoruz ve durmadan karıştırıyoruz. Şeker ve vanilyayı ekleyip pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiliye toz krem şantiyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Tepsiye kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz. Üzerine muhallebinin tamamını döküp yayıyoruz.
- Kalan kadayıfı da muhallebilinin üzerine döküyoruz. Dolapta 3 saat kadar bekletin.
- Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Üst katın kıtır kıtır olmasını istiyorsanız dolapta beklettikten sonra kalan kadayıfı dökün.