Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi tarifi: Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 250 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıfları şeker ve tereyağıyla birlikte kızarana kadar kavuruyoruz.
- Soğutmak için başka bir kaba alıyoruz.
- Muhallebisi için; krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp çırpıcıyla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. 15 dakika soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Kare borcama kadayıflarımızın yarısını yayıyoruz. Ilıyan muhallebimizin tamamını kadayıfların üzerine döküyoruz.
- Kalan kadayıfı üzerine yayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Midesinden rahatsız olanlar rahatça tüketebilir. Şekeri az olduğu için sıkıntı vermiyor.