Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi tarifi: Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema

Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıfları şeker ve tereyağıyla birlikte kızarana kadar kavuruyoruz.
  • Soğutmak için başka bir kaba alıyoruz.
  • Muhallebisi için; krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alıp çırpıcıyla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. 15 dakika soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Kare borcama kadayıflarımızın yarısını yayıyoruz. Ilıyan muhallebimizin tamamını kadayıfların üzerine döküyoruz.
  • Kalan kadayıfı üzerine yayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Midesinden rahatsız olanlar rahatça tüketebilir. Şekeri az olduğu için sıkıntı vermiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025