Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Manolya Tarifi

Kadayıflı Manolya

Kadayıflı Manolya Tarifi

Kadayıflı Manolya tarifi: Kadayıflı Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 200 gram kadayıf
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema (soğuduktan sonra)

Üzeri için:

  • 1 kase çilek
  • 1 paket sütlü çikolata

Kadayıflı Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebiyi hazırlamak için krema hariç tüm malzemeleri tenceremize alıyoruz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.
  • Bu karışımı koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Soğuması için ocaktan alıyoruz ve soğuduktan sonra kremasını ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Kadayıflarımızı tereyağında ceviz ve şekerle birlikte kavuruyoruz.
  • Çileklerimizi dilimliyoruz.
  • Kuplara önce çilekleri yerleştirip sonra kadayofı ekleyip muhallebi ile üstünü kapatıyoruz.
  • Üstüne çilek ve çikolata ekliyoruz. Afiyet olsun.

Kadayıflı Manolya tarifinin püf noktası nedir?

Çilek ve sütlü çikolata çok yakışıyor. Dilerseniz servis esnasında üzerilerine fındık ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025