Kadayıflı Manolya Tarifi
Kadayıflı Manolya tarifi: Kadayıflı Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kadayıflı Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 200 gram kadayıf
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 kutu krema (soğuduktan sonra)
Üzeri için:
- 1 kase çilek
- 1 paket sütlü çikolata
Kadayıflı Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebiyi hazırlamak için krema hariç tüm malzemeleri tenceremize alıyoruz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.
- Bu karışımı koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Soğuması için ocaktan alıyoruz ve soğuduktan sonra kremasını ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Kadayıflarımızı tereyağında ceviz ve şekerle birlikte kavuruyoruz.
- Çileklerimizi dilimliyoruz.
- Kuplara önce çilekleri yerleştirip sonra kadayofı ekleyip muhallebi ile üstünü kapatıyoruz.
- Üstüne çilek ve çikolata ekliyoruz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Manolya tarifinin püf noktası nedir?
Çilek ve sütlü çikolata çok yakışıyor. Dilerseniz servis esnasında üzerilerine fındık ekleyebilirsiniz.