Kadayıflı Kupta Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Kupta Muhallebi tarifi: Kadayıflı Kupta Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kupta Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kadayıflı Kupta Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 200 gram muhallebilik kadayıf
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) toz şeker
- 1 avuç antep fıstığı içi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kadayıflı Kupta Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavanın içinde tereyağını eritin. Ardından kadayıfı toz şekerle kavurun.
- Antep fıstıklarını içine kırıp, kavurmaya devam edin.
- Kavrulduktan sonra soğumasını bekleyin. Bu sırada muhallebi için, tencereye sütü, 1 su bardağı şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını koyun.
- Orta dereceli ateşte devamlı el çırpıcısıyla çırpın.
- Kaynamaya başlayınca vanilin ilave edip, ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye yavaş yavaş kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Muhallebinin üstüne değecek şekilde streç yerleştirip, buzdolabında 20-25 dakika soğutun.
- Kaselere bir kat muhallebi bir kat kadayıf koyun.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.