Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Kupta Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Kupta Muhallebi

Kadayıflı Kupta Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Kupta Muhallebi tarifi: Kadayıflı Kupta Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kupta Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Kupta Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 200 gram muhallebilik kadayıf
  • 1 su bardağı (2 parmak fazla) toz şeker
  • 1 avuç antep fıstığı içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kadayıflı Kupta Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavanın içinde tereyağını eritin. Ardından kadayıfı toz şekerle kavurun.
  • Antep fıstıklarını içine kırıp, kavurmaya devam edin.
  • Kavrulduktan sonra soğumasını bekleyin. Bu sırada muhallebi için, tencereye sütü, 1 su bardağı şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını koyun.
  • Orta dereceli ateşte devamlı el çırpıcısıyla çırpın.
  • Kaynamaya başlayınca vanilin ilave edip, ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiye yavaş yavaş kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebinin üstüne değecek şekilde streç yerleştirip, buzdolabında 20-25 dakika soğutun.
  • Kaselere bir kat muhallebi bir kat kadayıf koyun.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025