Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Kek Tatlısı

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Kek Tatlısı tarifi: Kadayıflı Kek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Kek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 1 su bardağı Tereyağı (200 gram)
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı Süt (50 ml)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Çıtır Kadayıf İçin:

  • 2 yemek kaşığı Tereyağı (30 gram)
  • 250 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı şeker

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon suyu

Üzeri için:

  • 2 paket Kaymak (360 gram)
  • 1 çay bardağı Süt (100 ml)

Kadayıflı Kek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tel kadayıfı bir tavada eritilmiş Sütaş Tereyağı ile birlikte rengi dönene dek kavurun.
  • Ardından ceviz ve toz şekeri ilave edip 4-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Şerbeti için; su ve şekeri sos tenceresine koyun ve karıştırıp şekeri eritin. Orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve limon suyunu ekledikten sonra 15 dakika daha pişirin. Hazırlamış olduğunuz şerbeti oda sıcaklığında soğutun.
  • Kek harcı için; geniş bir kasede yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
  • Sütaş Tereyağı, süt ve vanilini ilave edip tekrar karıştırın.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve kavurduğunuz kadayıflı harçtan 1,5 su bardağı harca ilave edip güzelce karıştırın.
  • Kek harcını yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
  • 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaparak fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Ilık tatlının üzerine sütü gezdirin. Ardından hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve çekene dek bekleyin.
  • Şerbeti çekmiş olan kekin üzerine 1 paket Sütaş Kaymak'ın tamamını ilave edin ve spatula yardımıyla yayın.
  • Kavurduğunuz cevizli kadayıfın tamamını kekin üzerine yayın.
  • Son olarak kalıptaki keki porsiyonlara bölün ve üzerilerine birer tatlı kaşığı kaymak koyarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025