Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi
Kadayıflı Kek Tatlısı tarifi: Kadayıflı Kek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Kadayıflı Kek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 1 su bardağı Tereyağı (200 gram)
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı Süt (50 ml)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Çıtır Kadayıf İçin:
- 2 yemek kaşığı Tereyağı (30 gram)
- 250 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1 çay bardağı şeker
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon suyu
Üzeri için:
- 2 paket Kaymak (360 gram)
- 1 çay bardağı Süt (100 ml)
Kadayıflı Kek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tel kadayıfı bir tavada eritilmiş Sütaş Tereyağı ile birlikte rengi dönene dek kavurun.
- Ardından ceviz ve toz şekeri ilave edip 4-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Şerbeti için; su ve şekeri sos tenceresine koyun ve karıştırıp şekeri eritin. Orta ateşte kaynatın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve limon suyunu ekledikten sonra 15 dakika daha pişirin. Hazırlamış olduğunuz şerbeti oda sıcaklığında soğutun.
- Kek harcı için; geniş bir kasede yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
- Sütaş Tereyağı, süt ve vanilini ilave edip tekrar karıştırın.
- Son olarak un, kabartma tozu ve kavurduğunuz kadayıflı harçtan 1,5 su bardağı harca ilave edip güzelce karıştırın.
- Kek harcını yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
- 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaparak fırından çıkarın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Ilık tatlının üzerine sütü gezdirin. Ardından hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve çekene dek bekleyin.
- Şerbeti çekmiş olan kekin üzerine 1 paket Sütaş Kaymak'ın tamamını ilave edin ve spatula yardımıyla yayın.
- Kavurduğunuz cevizli kadayıfın tamamını kekin üzerine yayın.
- Son olarak kalıptaki keki porsiyonlara bölün ve üzerilerine birer tatlı kaşığı kaymak koyarak servis edin. Afiyet olsun!