Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Kek Tarifi

Kadayıflı Kek

Kadayıflı Kek Tarifi

Kadayıflı Kek tarifi: Kadayıflı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 200 gram kadayıf
  • 100 gram kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Kadayıflı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri de ekleyip, köpürene kadar bir mikser yardımı ile çırpın.
  • Ardından içine; sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve tüm malzemeler karışana dek karıştırın.
  • Son olarak ceviz içini ve çiğ kadayıfı da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bir borcamın dibini güzelce yağlayın ve kavrulmuş kadayıfın yarısını kabın dibine serpiştirin.
  • Hazırladığınız kek harcını üstüne dökün ve en üste kalan kavrulmuş kadayıfı da serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek 25 dakika kadar pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
  • Kek soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynayana dek karıştın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
  • Sıcak şerbeti, soğumuş olan kekin üstüne dökün ve tamamen soğuyana dek bekleyin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Kadayıflı Kek tarifi için servis önerisi

Üzerine ceviz içi, Antep fıstığı, Hindistan cevizi içi gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025