Kadayıflı Kek Tarifi
Kadayıflı Kek tarifi: Kadayıflı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Kadayıflı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 200 gram kadayıf
- 100 gram kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
Kadayıflı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri de ekleyip, köpürene kadar bir mikser yardımı ile çırpın.
- Ardından içine; sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve tüm malzemeler karışana dek karıştırın.
- Son olarak ceviz içini ve çiğ kadayıfı da ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir borcamın dibini güzelce yağlayın ve kavrulmuş kadayıfın yarısını kabın dibine serpiştirin.
- Hazırladığınız kek harcını üstüne dökün ve en üste kalan kavrulmuş kadayıfı da serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek 25 dakika kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
- Kek soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynayana dek karıştın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
- Sıcak şerbeti, soğumuş olan kekin üstüne dökün ve tamamen soğuyana dek bekleyin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Kadayıflı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine ceviz içi, Antep fıstığı, Hindistan cevizi içi gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz.