Kadayıflı İrmikli Muhallebi Tarifi
Kadayıflı İrmikli Muhallebi tarifi: Kadayıflı İrmikli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı İrmikli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kadayıflı İrmikli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tel kadayıf
- 60 gram tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
Kadayıflı İrmikli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını alın ve kadayıfı da ekleyip kavurmaya başlayın.
- Üstüne cevizleri ve şekeri de ekleyip, şeker eriyene dek karıştırarak kavurun.Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
- Kadayıf soğurken muhallebisi için gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve çırpma teli ile karıştırın.Ocağın altını açın ve kaynaya dek karıştırın. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Yuvarlak bir borcama hazırladığınız kadayıfların yarısını boşaltın ve üstünü düzleştirdikten sonra pişirdiğiniz muhallebiyi boşaltın.
- Muhallebinin üstüne tekrar kalan kadayıfları dökün ve üstünü düzleştirip oda ısısında soğumasını bekleyin
- Soğuduktan sonra buzdolabına alın ve minimum 1 saat bekletip, sütünü dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!