Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı İrmikli Muhallebi Tarifi

Kadayıflı İrmikli Muhallebi

Kadayıflı İrmikli Muhallebi Tarifi

Kadayıflı İrmikli Muhallebi tarifi: Kadayıflı İrmikli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı İrmikli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı İrmikli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tel kadayıf
  • 60 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 litre süt

Kadayıflı İrmikli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya tereyağını alın ve kadayıfı da ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Üstüne cevizleri ve şekeri de ekleyip, şeker eriyene dek karıştırarak kavurun.Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
  • Kadayıf soğurken muhallebisi için gereken tüm malzemeleri tencereye alın ve çırpma teli ile karıştırın.Ocağın altını açın ve kaynaya dek karıştırın. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  • Yuvarlak bir borcama hazırladığınız kadayıfların yarısını boşaltın ve üstünü düzleştirdikten sonra pişirdiğiniz muhallebiyi boşaltın.
  • Muhallebinin üstüne tekrar kalan kadayıfları dökün ve üstünü düzleştirip oda ısısında soğumasını bekleyin
  • Soğuduktan sonra buzdolabına alın ve minimum 1 saat bekletip, sütünü dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025