Kadayıflı İrmik Pastası Tarifi
Kadayıflı İrmik Pastası tarifi: Kadayıflı İrmik Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı İrmik Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı İrmik Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram kavrulmuş kadayıf
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
- 1/2 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Kadayıflı İrmik Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavaya tereyağını alın ve yağ eriyince içine 2 kaşık toz şekeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun ve ardından tel kadayıfı ilave ederek, yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Son olarak ceviz içini ekleyin ve karıştırıp, ocağın altını kapatın. Bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bir tencereye muhallebisi için gerekli olan sütü, toz şekeri ve irmiği alın. Ocağın altını açın ve kaynayana dek sürekli karıştırın
- 4. Kaynamaya başladıktan sonra yoğunlaşana dek yaklaşık 3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatın ve içine vanilyayı ekleyin. Vanilya eriyene dek karıştırın.
- Bir servis tabağına en küçük boy kelepçeli çemberi ya da en küçük boy pasta çemberini yerleştirin.
- Kavurduğunuz kadayıfı üçe bölün ve bir parçasını zemine döşeyin.
- Üstüne ikiye ayırdığınız muhallebiyi yayın ve üstüne tekrar kadayıf döşeyin
- Bir kat daha muhallebiyi dökün ve en üstü tekrar kadayıfla güzelce kaplayın.
- Oda ısısında soğuduktan sonra, 1-2 saat de buzdolabında bekletin.
- Servis edeceğiniz zaman, kelepçeli kalıbı ya da pasta çemberini dikkatlice çıkartın. Nar taneleri ya da mevsimine göre çilek, kivi gibi meyvelerle süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.