Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Hurmalı Kup Tarifi

Kadayıflı Hurmalı Kup

Kadayıflı Hurmalı Kup Tarifi

Kadayıflı Hurmalı Kup tarifi: Kadayıflı Hurmalı Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Hurmalı Kup nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Hurmalı Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 80 gram un
  • 500 ml. süt
  • 100 gram şeker
  • 1 paket damla sakızlı vanilin
  • 200 gram muhallebilik kadayıf
  • 6 adet hurma

Kadayıflı Hurmalı Kup tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını muhallebi tenceresinin içerisine alın ve eritin.
  • Eridiğinde üzerine unu ilave edin ve güzelce kavurun.
  • Kavrulduktan sonra üzerine azar azar sütü ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
  • Sırasıyla şeker ve damla sakızlı vanilini de çırparak karışımın içine ilave edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alın.
  • Servis edeceğiniz kup ya da kaselerin tabanına bir miktar muhallebi koyun.
  • Üzerine dilediğiniz kadar kadayıf ve hurma ekleyin. Tekrar muhallebili bir kat çıkın.
  • Bir miktar soğuduktan sonra servis edin ve afiyetle tüketin.

Kadayıflı Hurmalı Kup tarifinin püf noktası nedir?

Kadayıfların muhallebilik kadayıf olmasına dikkat edin ve hatta isterseniz hurmalarınızı blenderdan geçirin daha küçük parçalar halinde kupunuza ekleyin.

Kadayıflı Hurmalı Kup tarifi için servis önerisi

Üzerini dilediğiniz meyveyle süsleyin. Bizim önerimiz çilekten yana.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025