Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi tarifi: Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 6 tepeleme yemek kaşığı un
- 6-7 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı krema
- 3-4 parça damla sakızı
Sos İçin:
- 1 kase frambuaz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Kadayıf İçin:
- 100 gram kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kase çekilmiş fındık (arzuya göre)
Kadayıflı Frambuaz Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Şekeri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra yavaşça sütü ve damla sakızını ekleyin.
- Göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alın, ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra kremasını ekleyerek en az 5-6 dakika mikserle çırpın.
- Sosu için frambuazları ufak bir tencereye alarak şekerle kaynatın. Şeker iyice eriyince suyla açılmış nişastayı sosa ekleyin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Kuplara muhallebiyi ve sosu paylaştırıp buzdolabında dinlendirin.
- Tereyağını eritin, şekeri ve kadayıfı ekleyin. Orta ateşte ara ara karıştırarak yakmadan güzelce kavurun.
- Ocaktan almaya yakın dilerseniz çekilmiş fındık ekleyerek biraz daha kavurun ve hazırlanan kadayıfları farklı bir kaba alın.
- Kadayıfı servis esnasında kuplara ekleyin. Daha öncesinde koyup dolapta bekletirseniz yumuşayacaktır. Afiyet olsun.