Kadayıflı Fincan Tatlısı Tarifi
Kadayıflı Fincan Tatlısı tarifi: Kadayıflı Fincan Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Fincan Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kadayıflı Fincan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tel kadayıf
- 1 çay bardağı ceviz
- 180 gram tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 5 damla limon suyu
Kadayıflı Fincan Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Cevizi irice dövelim. Kadayıfı tel tel ayıralım.
- Kahve fincanına bir miktar kadayıf koyalım. Üzerine ceviz ve kadayıf koyup sıkıştıralım.
- Dikkatlice borcama ters çevirelim. Bu işlem bitince üzerine eritilmiş tereyağı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatalım ve limon suyu ilave edip bir kaç dakika daha kaynatalım.
- 5 dakika sonra soğumuş kadayıfın üzerine dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun.
Kadayıflı Fincan Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbeti dökerken kadayıf soğuk, şerbet ılık olmalıdır.
Kadayıflı Fincan Tatlısı tarifi için servis önerisi
Cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.