Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Cheesecake Tarifi

Kadayıflı Cheesecake

Kadayıflı Cheesecake Tarifi

Kadayıflı Cheesecake tarifi: Kadayıflı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 8 yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Kısım İçin:

  • 400 gram labne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri İçin:

  • 4 avuç kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Kadayıflı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak fırını 160 derecede önceden ısıtın. Tabanı için kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin.
  • Kenarlarını da folyo ile kaplayın. Bisküvileri rondodan geçirin ve eritilmiş tereyağını ekleyip, iyice karıştırın.
  • Kalıbın tabanına yağlı bisküviyi döşeyin ve buzdolabına kaldırın.
  • Peynirli kısım için: Şekere yumurtaları tek tek ekleyerek kabın içinde mikserle çırpın.
  • İki seferde labneyi de ekleyip, pürüzsüz kıvam elde edin. Daha sonra krema, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin.
  • Dolaptaki bisküvinin üzerine dökün. Yavaşça tezgaha vurun. 40-45 dakika kontrollü pişirin.
  • Üzer için: Yağı, şekeri ve kadayıfı tavada kavurun. Soğumaya bırakın.
  • En son cheesecake fırından çıkıp, oda sıcaklığına gelince kadayıflı karışımı üzerine serpiştirin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025