Kadayıflı Cheesecake Tarifi
Kadayıflı Cheesecake tarifi: Kadayıflı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kadayıflı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1 paket bebe bisküvisi
- 8 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli Kısım İçin:
- 400 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilin
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri İçin:
- 4 avuç kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Kadayıflı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak fırını 160 derecede önceden ısıtın. Tabanı için kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin.
- Kenarlarını da folyo ile kaplayın. Bisküvileri rondodan geçirin ve eritilmiş tereyağını ekleyip, iyice karıştırın.
- Kalıbın tabanına yağlı bisküviyi döşeyin ve buzdolabına kaldırın.
- Peynirli kısım için: Şekere yumurtaları tek tek ekleyerek kabın içinde mikserle çırpın.
- İki seferde labneyi de ekleyip, pürüzsüz kıvam elde edin. Daha sonra krema, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin.
- Dolaptaki bisküvinin üzerine dökün. Yavaşça tezgaha vurun. 40-45 dakika kontrollü pişirin.
- Üzer için: Yağı, şekeri ve kadayıfı tavada kavurun. Soğumaya bırakın.
- En son cheesecake fırından çıkıp, oda sıcaklığına gelince kadayıflı karışımı üzerine serpiştirin ve buzdolabında 1 gece bekletin. Afiyet olsun.