Kadayıflı Cevizli Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Cevizli Muhallebi tarifi: Kadayıflı Cevizli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Cevizli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıflı Cevizli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı krem şanti
Üzeri için:
- 250 gram kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kadayıflı Cevizli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz. Vanilya, tereyağı ve krem şanti hariç bütün malzemeleri ocağa alalım pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştıralım.
- Kaynayınca altını kapatalım içine vanilya, tereyağı ve krem şanti katalım ve çırpalım.
- Kadayıfları elimizle küçük küçük koparalım.
- Tavaya tereyağı koyalım ve eriyince bütün kadayıfı tavaya alalım.
- Üzerine şeker ilave edelim kısık ateşte sürekli karıştıralım. Bu işlem biraz uzun sürüyor.
- İyice kavurunuz rengi baya bir dönmesi lazım yoksa çıtırlığını hemen kaybeder. Bu işlem de bitince ceviz ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kaselere önce kadayıf koyup sonra muhallebiyi koyalım.
- Muhallebinin üzerine kalan muhallebiyi paylaştıralım.
- Daha sonra en az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.