Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Cevizli Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Cevizli Muhallebi

Kadayıflı Cevizli Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Cevizli Muhallebi tarifi: Kadayıflı Cevizli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Cevizli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Cevizli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı krem şanti

Üzeri için:

  • 250 gram kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kadayıflı Cevizli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz. Vanilya, tereyağı ve krem şanti hariç bütün malzemeleri ocağa alalım pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştıralım.
  • Kaynayınca altını kapatalım içine vanilya, tereyağı ve krem şanti katalım ve çırpalım.
  • Kadayıfları elimizle küçük küçük koparalım.
  • Tavaya tereyağı koyalım ve eriyince bütün kadayıfı tavaya alalım.
  • Üzerine şeker ilave edelim kısık ateşte sürekli karıştıralım. Bu işlem biraz uzun sürüyor.
  • İyice kavurunuz rengi baya bir dönmesi lazım yoksa çıtırlığını hemen kaybeder. Bu işlem de bitince ceviz ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Kaselere önce kadayıf koyup sonra muhallebiyi koyalım.
  • Muhallebinin üzerine kalan muhallebiyi paylaştıralım.
  • Daha sonra en az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025