Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıflı Baklava Tarifi

Kadayıflı Baklava

Kadayıflı Baklava Tarifi

Kadayıflı Baklava tarifi: Kadayıflı Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıflı Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıflı Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıflı baklava için:

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 500 gram taze kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Kadayıflı Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetimizi hazırlamak için şekeri ve suyu tencereye alıp altını açalım.
  • İlk kaynamadan sonra iki dilim limonu içerisine ekleyip kıvamlı bir şerbet olması için 10 dakika daha kaynatalım.
  • Altını kapatıp soğuması için kenara alalım.
  • Tereyağımızı eritelim.
  • Kadayıfı geniş bir tepsi üzerinde ufalayalım.
  • Tereyağını üzerine döküp iyicene kadayıfa yedirmek için elimizle harmanlayalım.
  • Büyük dikdörtgen borcamı ya da aynı ebatta bir tepsinin altını sıvı yağı ile yağlayalım.
  • İki kat baklava yufkası serelim ve üzerine sıvı yağ sürelim.
  • Tekrar iki kat yufka serip yine üzerini yağlayalım.
  • Kadayıfın 1/3 ünü yufkanın uüerine serelim.
  • İnce çekilmiş cevizin de 1/3 ünü üzerine serpelim.
  • Sonra yine iki kat yufka-yağ-iki kat yufka-yağ ve kadayıf. Bunu 3 kat kadayıf 4 katta yufka olacak şekilde yapalım.
  • Son yufka katına geldiğiniz de 4 değil 6 yufka sereceksiniz üzerine, ve yine 2 kat arası yağ sürülecek.
  • Son yukfadan sonra yağımızı sürelim ve kare şeklin de baklavamızı dilimleyelim.
  • 180 derece önceden ısıttığımız alt üst ayarlı fansız fırın da 40 dakika pişirelim.
  • Fırın dan çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip soğuk şerbeti her yerine dökelim.
  • 1-2 saat içerisinde şerbetini çekmiş olacak. Afiyet olsun.

Kadayıflı Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Baklava yufkası çok çabuk kuruduğu için hızlı hareket etmelisiniz. Kullanacağınız yufkaları bir bez arasına alıp üzerini kaptın ve paketin de ağzını hemen kapatın. Şerbet soğuk baklava sıcak olacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025