Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı tarifi: Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram tel kadayıf
  • 6 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 avuç ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıflarimizin tel tel ayrılması için mümkün olduğunca didikliyoruz.
  • Tereyağımızı kısık ateşte eritip kadayıfın üstüne döküyoruz her yerine gezdirerek dökelim ve bütün kadayıfa bulaştığıdan emin olalım.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye dizin üzerine iyice bastırın ki piştikten sonra dağılmasın bütün tepsiye bu işlemi uygulayın.
  • Ardından ceviz içini üzerine her tarafına serpiştirin ve kalan kadayıfı üzerine yayın.
  • Bu kısımda da üzerine bir bardak ya da başka bir şey ile iyice bastırın iç içine geçecek şekilde.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180-200 ° yarım saat pişirin.
  • İlk sıcağı giden kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbeti her tarafına eşit miktarda dökün.
  • Üzerine Antep fıstığı serpiştirip süsleyin, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025