Kadayıf Tatlısı Tarifi
Kadayıf Tatlısı tarifi: Kadayıf Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Kadayıf Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram tel kadayıf
- 6 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 avuç ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Kadayıf Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıflarimizin tel tel ayrılması için mümkün olduğunca didikliyoruz.
- Tereyağımızı kısık ateşte eritip kadayıfın üstüne döküyoruz her yerine gezdirerek dökelim ve bütün kadayıfa bulaştığıdan emin olalım.
- Kadayıfın yarısını tepsiye dizin üzerine iyice bastırın ki piştikten sonra dağılmasın bütün tepsiye bu işlemi uygulayın.
- Ardından ceviz içini üzerine her tarafına serpiştirin ve kalan kadayıfı üzerine yayın.
- Bu kısımda da üzerine bir bardak ya da başka bir şey ile iyice bastırın iç içine geçecek şekilde.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-200 ° yarım saat pişirin.
- İlk sıcağı giden kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbeti her tarafına eşit miktarda dökün.
- Üzerine Antep fıstığı serpiştirip süsleyin, afiyet olsun.