Kadayıf Sarması Tarifi
Kadayıf Sarması tarifi: Kadayıf Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kadayıf Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Kadayıf Sarması tarifi nasıl yapılır?
- İlk iş olarak şerbetini hazırlayın. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra tencerenin altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın.
- Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyunu sıkın ve yaklaşık 4 dakika daha bu şekilde kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra, kadayıflardan yaklaşık bir el büyüklüğünde bir parça kopartın ve elinizle düzleştirin.
- İçine biraz ceviz koyun ve sarma sarar gibi kadayıfı sarın.
- Yayvan bir tabakta 2 yumurtayı sütle beraber çırpın, bu sırada kızartma tavasına da bolca yağ koyup ocağın altını açın.
- Sardığınız kadayıfları önce yumurtalı karışıma güzelce bulayın ve hemen ardından iyice kızmış olan yağa atın.
- Her tarafı nar gibi kızarana dek kadayıfları kızartın ve hemen yağdan alıp iyice soğumuş olan şerbetin içine atın.
- Bu şekilde tüm malzemeleri hazırlayın.
- Şerbetin içinde en fazla 10 dakika kalmalarına özen gösterin. Sonrasında şerbetten alın ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Sonrasında ise üstlerini toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Kadayıf Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Kadayıfları sararken ne çok sıkı ne de çok gevşek olmamalarına özen gösterin. Çok sıkı sararsanız içlerine şerbeti çekemezler. Çok gevşek sararsanız da kızarırken içlerindeki cevizler dökülebilir. Tatlınız şerbete atarken çok sıcak, ancak şerbet çok soğuk olmalıdır.