Kadayıf Dolması Tarifi
Kadayıf Dolması tarifi: Kadayıf Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kadayıf Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tel kadayıf
- 250 gram ceviz içi
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı su (yumurtalar için)
- 4 su bardağı toz şeker (şurup için)
- 2,5 su bardağı su (şurup için)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kadayıf Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıftan küçük (el ayası büyüklüğünde) parçalar kesilir, yaprak gibi açılır, sert bir zemin üzerinde içine ceviz koyularak sarılır.
- Yumurtalar ve su derin bir kap içinde çırpıcı yardımıyla iyice köpük haline getirilir.
- Tencerede bol sıvı yağ kızdırılır. Önceden yumurtaya bandırılan kadayıflar sıvı yağa atılır. 4-5 dakika yüksek ateşte pişirilir. Ardından ateş kısılarak kadayıf daha kısık ateşte pişirilir.
- Böylelikle içinin iyice pişmesi, dışının da çıtır çıtır olması sağlanır.
- Toz şeker, su, tuz ve limon suyu bir tencereye dökülür ve karıştırılır. Ocağa konur, 10 dakika kaynatılır ve ardından soğutmak için serin bir yere alınır.
- Kızaran kadayıflar yağdan alınıp buz gibi şuruba atılır. 3-4 dakika şurupta bekletilen kadayıflar servis edilir. Afiyet olsun.
Kadayıf Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Kadayıfların tümünü sarıp poşetlere koyarak dondurucuya koyabilirsiniz. İstediğiniz kadarını günlük kızartabilirsiniz. Ayrıca verdiğim yumurta miktarı yarım kilo sarılı kadayıfı aynı anda kızartmak için verildi.