Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifi: Kadayıf Çanağında Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Çanağında Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kadayıf Çanağında Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf Çanakları İçin:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 150 gram kadayıf
- 50 gram kavrulmuş file badem
Muhallebi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.
- Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın.
- Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun.
- Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın.
- Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebinin içine koyacağınız nişasta ve vanilini eleyerek eklemek kıvamın pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır. Muhallebiyi pişirirken çırpma teliyle sürekli çırpmaya özen gösterin.
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifi için servis önerisi
Dilerseniz muhallebinin üzerine dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.