Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifi: Kadayıf Çanağında Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Çanağında Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kadayıf Çanağında Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 250 gram kadayıf
- 125 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 20 adet böğürtlen
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Kadayıf Çanağında Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağımızı eritiyoruz. Derin bir kaba aldığımız kadayıflarımızın üstüne pudra şekeri ve eriyen tereyağımızı ekleyip kadayıfın her yerine pudra şekeri ve tereyağının temas etmesini sağlıyoruz.
- Muffin veya ısıya dayanıklı bir kaba kadayıflarımızı koyup kenar kısımlarına doğru bastırarak çukur oluşturuyoruz.
- Kullandığımız kaptan küçük uygun bir kabın veya küçük bir bardağın tabanıyla hem çukurları belirginleştiriyoruz hem de sıkılaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kadayıflar pişerken muhallebi için gereken malzemeleri vanilya hariç bir tencereye ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki pütür pütür olmasın.
- Muhallebimiz kaynamaya başlayınca bir dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan mahallebimize vanilyamızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Önemli detay: Muhallebimiz soğurken ara ara karıştırıyoruz, üstünde kabuk olmasın diye.
- Fırından kızaran kadayıflarımızı çıkartıp soğumasını bekledikten sonra kaplarından çıkartıyoruz ve muhallebimizi sıkma torbasına alıp içlerini muhallebimiz ile dolduruyoruz.
- Üzerine böğürtlenlerini diziyoruz ve Antep fıstığı tozumuzudan serpiştiriyoruz. Ellerinize sağlık! Afiyet olsun.