Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıf Böreği Tarifi

Kadayıf Böreği

Kadayıf Böreği Tarifi

Kadayıf Böreği tarifi: Kadayıf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket tel kadayıf
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Kadayıf Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıf birbirine yapışmışsa ayıralım ve zeytinyağıyla bütünleşmesini sağlayalım.
  • Büyükçe bir tavanın tabanına kadayıfın yarısını yayalım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve lor karışımını dökelim.
  • Üzerine kalan kadayıfı yerleştirelim ve baskıyla sıkıştıralım.
  • Üzerine yumurtayı, sıvı yağı ve sütü çırpıp dökelim.
  • Ocağın altını yakalım ve yaklaşık 5 dakika sonra altı kızaran kadayıfı kapak yardımıyla ters çevirelim.
  • Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Kadayıf Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Kadayıfın ilk katını koyduğunuzda boşluk kalmayacak şekilde sıkıştıralım. Sıvı harcı lezzet katacaktır.

Kadayıf Böreği tarifi için servis önerisi

Dilimler halinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025