Kadayıf Böreği Tarifi
Kadayıf Böreği tarifi: Kadayıf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kadayıf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket tel kadayıf
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram lor peyniri
- 1 demet maydanoz
Kadayıf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıf birbirine yapışmışsa ayıralım ve zeytinyağıyla bütünleşmesini sağlayalım.
- Büyükçe bir tavanın tabanına kadayıfın yarısını yayalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve lor karışımını dökelim.
- Üzerine kalan kadayıfı yerleştirelim ve baskıyla sıkıştıralım.
- Üzerine yumurtayı, sıvı yağı ve sütü çırpıp dökelim.
- Ocağın altını yakalım ve yaklaşık 5 dakika sonra altı kızaran kadayıfı kapak yardımıyla ters çevirelim.
- Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Kadayıf Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Kadayıfın ilk katını koyduğunuzda boşluk kalmayacak şekilde sıkıştıralım. Sıvı harcı lezzet katacaktır.
Kadayıf Böreği tarifi için servis önerisi
Dilimler halinde servis edebilirsiniz.