Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kadayıf Böreği Tarifi

Kadayıf Böreği

Kadayıf Böreği Tarifi

Kadayıf Böreği tarifi: Kadayıf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kadayıf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tel kadayıf
  • 180 gram kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 adet süt
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu

Kadayıf Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Kadayıfı dokusu bozulmaması için çok didiklemiyoruz ve 12 parçaya ayırıyoruz.
  • Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırpıyoruz.
  • Ayırdığımız her bir kadayıf parçasını karışıma iki tarafını da buluyoruz ve fazla sosu almak için iki elimizin arasında hafifçe sıktırıyoruz
  • İçerisine kaşar peyniri ekleyip yuvarlıyoruz.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025