Kadayıf Böreği Tarifi
Kadayıf Böreği tarifi: Kadayıf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kadayıf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tel kadayıf
- 180 gram kaşar peyniri
- 4 adet yumurta
- 1,5 adet süt
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Kadayıf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kadayıfı dokusu bozulmaması için çok didiklemiyoruz ve 12 parçaya ayırıyoruz.
- Ayrı bir kapta süt ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Ayırdığımız her bir kadayıf parçasını karışıma iki tarafını da buluyoruz ve fazla sosu almak için iki elimizin arasında hafifçe sıktırıyoruz
- İçerisine kaşar peyniri ekleyip yuvarlıyoruz.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizdikten sonra 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.