Kadayıf Tarifi
Kadayıf tarifi: Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tel kadayıf
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı antep fıstığı içi
- 1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı azar azar dökerek güzelce harmanlayın.
- Tel kadayıflar yağlanınca yarısını yuvarlak ya da kare bir tepsiye yerleştirip avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
- Üzerine arzunuza göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
- Tel kadayıfların diğer yarısını üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
- Kadayıfı önceden ısınmış fırında 180 derece alt kısma yakın olacak şekilde yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin. (Kadayıfın altı daha zor piştiği için alt raflara almanızı tavsiye ediyoruz.)
- Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.
- Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
- Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı ister kare, ister üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Biz yuvarlak tepsi kullandığımız için üçgen şeklinde kestik. Afiyet olsun!
Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin.Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.