Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaburga Tarifi

Kaburga

Kaburga Tarifi

Kaburga tarifi: Kaburga için gerekli malzemeler nelerdir? Kaburga nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaburga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 420 gram dana kaburga
  • 5 gram deniz tuzu
  • 70 gram barbekü sos

Kaburga tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün olarak kestiğiniz dana kaburgayı, kemiğiyle birlikte parçalara ayırın.
  • Üzerine çekilmiş deniz tuzu kattığınız kaburgayı fırın tepsisine alın.
  • Çok az miktarda su ilave ettiğiniz kaburgayı, 100 derece fırında 6-7 saat kadar pişirin.
  • Kemiğinden ayrılacak derecede pişen kaburgayı üzerine barbekü sos sürdükten sonra ızgara üzerinde sos kuruyana kadar ters yüz edin.
  • Sosunu çeken dana kaburgayı, bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Kaburga tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılacak et, kaburga kısmının 6 kemiği boyunca ince uzun parçalar halinde kesilir.Uzun sürede düşük ısıda pişirilen et, barbekü sosu sürüldükten sonra ızgara üzerinde kurutulur ve bekletmeden servis edilir.Servise gelen kaburganın kemiğini elinizle çektiğiniz anda et üzerinden kolayca çıkar, yumuşak yağlı ve çok lezzetlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025