Kabune Pilavı Tarifi
Kabune Pilavı tarifi: Kabune Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabune Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabune Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan (piyazlık doğranmış, tuzla ovulmuş)
- 750 gram dana gerdan (düdüklüde pişirilmiş)
- 2,5 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 2 su bardağı et suyu
- 1,5 su bardağı su
Kabune Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Dana gerdanı suyla birlikte düdüklüde iyice yumuşayana dek pişirin. Kalan suyu pilavda kullanmak için saklayın. Nohutları bir gece önceden ıslayın ve ertesi günü yumuşayana dek pişirin.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Tuzla birlikte ovun. Tencerenin tabanına soğanları yerleştirin.
- Düdüklüde pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ekleyip yayın.
- Yıkanmış pirinçleri etlerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiştirin.
- Haşlanmış olan nohutları pirinçlerin üzerine ekleyin.
- Son olarak etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte 10 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pilavı 15 dakika demlendirin. Ardından tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.
- Tabaklara porsiyonlayarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.