Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabune Pilavı Tarifi

Kabune Pilavı

Kabune Pilavı Tarifi

Kabune Pilavı tarifi: Kabune Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabune Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabune Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış, tuzla ovulmuş)
  • 750 gram dana gerdan (düdüklüde pişirilmiş)
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı su

Kabune Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Dana gerdanı  suyla birlikte düdüklüde iyice yumuşayana dek pişirin. Kalan suyu pilavda kullanmak için saklayın. Nohutları bir gece önceden ıslayın ve ertesi günü yumuşayana dek pişirin.
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tuzla birlikte ovun. Tencerenin tabanına soğanları yerleştirin.
  • Düdüklüde pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ekleyip yayın.
  • Yıkanmış pirinçleri etlerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiştirin.
  • Haşlanmış olan nohutları pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Son olarak etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte 10 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pilavı 15 dakika demlendirin. Ardından tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.
  • Tabaklara porsiyonlayarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025