Kabune Makarna Tarifi
Kabune Makarna tarifi: Kabune Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kabune Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabune Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Burgu Makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram dana gerdan
- 1 litre et suyu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kabune Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Derin ve tabanı düz bir tencerede tereyağını eritin.
- Piyazlık doğrayıp tuzla ovduğunuz soğanları tencerenin tabana yayın.
- Önceden haşlayıp suyunu sakladığınız dana gerdan etini didikleyin ve soğanların üzerine yayın.
- Etlerin üzerine makarnayı yayın.
- Makarnanın seviyesine gelecek kadar et suyu dökün.
- Tuz, karabiber ve son olarak nohutları koyup kapağı kapatın.
- Tencereyi kısık ateşte yanan bir ocağa koyun ve 10-15 dakika, makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen yemeği büyük bir tabağa ters çevirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.