Kabartma Tozsuz Kek Tarifi
Kabartma Tozsuz Kek tarifi: Kabartma Tozsuz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kabartma Tozsuz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kabartma Tozsuz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
Kabartma Tozsuz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarısını bir kaba, beyazlarını da ayrı bir kabın içerisine ayırın.
- Ayırdığınız yumurta beyazlarının üzerine tuzu ilave edin ve yumurta beyazları, kremamsı bir kıvam alana ve iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.
- Yumurta sarılarının üzerine toz şeker ilave edin ve çırpın. Çırptığınız yumurta sarılarının üzerine su ve sıvı yağı ekleyin.
- Ardından içerisine azar azar elenmiş unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Karbonat ve vanilyayı da ilave edin.
- Ayrı bir yerde çırptığınız yumurta beyazlarını, çırptığınız diğer harcın içerisine spatula yardımıyla birkaç seferde, azar azar şekilde yedirin. Yedirirken spatulanızı aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirmeye özen gösterin.
- Güzelce yedirdikten sonra harcın bir kısmını ayırın. Ayırdığınız kısma kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına önce ayırdığınız sade kek harcını aktarın. Ardından üzerine kakaolu kek harcını aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Kabartma Tozsuz Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaların oda sıcaklığında olmalarına özen gösterin. Oda sıcaklığında olan yumurtalar daha güzel kabaracaklardır. Yumurtaların beyazlarını harca yedirirken söndürmeden yedirmeye dikkat edin.