Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabartma Tozlu Pişi Tarifi

Kabartma Tozlu Pişi

Kabartma Tozlu Pişi Tarifi

Kabartma Tozlu Pişi tarifi: Kabartma Tozlu Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabartma Tozlu Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabartma Tozlu Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 ajda çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un (kıvamına göre artırılabilir)
  • 2 çay kaşığı tuz

Kabartma Tozlu Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  • Hamurumuzu 2 parçaya bölüp her parçayı servis tabağından çok az daha büyük şekilde açalım. Hamur ince veya çok kalın olmamalı.
  • İster kare ister şekilli kalıplarla hamurlarımızı keselim.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis edebiliriz. Afiyet olsun. :)

Kabartma Tozlu Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurt ve yumurta oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz gibi kabarmaz.

Kabartma Tozlu Pişi tarifi için servis önerisi

İsterseniz reçelle, isterseniz peynir domatesle, isterseniz acı sosla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025