Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi Tarifi
Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi tarifi: Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet orta boy mor lahana
- 1 adet kabak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Kabağınızı rendeleyin, elinizle fazla suyunu sıkın. Bir tavaya alıp yağsız bir şekilde 2 dakika kadar yumuşayana kadar soteleyin. Ocaktan alın.
- Mor lahanayı ince ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve ince doğranmış mor lahanaları tavaya alın. 8-10 dakika yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.
- Mor lahana ve kabakları soğumaya bırakın.
- Meze için gerekli tüm malzemeleri kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Ardından servis tabağına alarak servis edin. Afiyetler olsun!
Kabaklı Yoğurtlu Mor Lahana Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Kabağı rendeledikten sonra suyunu sıkmak mezenin sulanmasını engeller. Mor lahanaları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İçerisine ceviz ya da sarımsak da ilave edebilirsiniz.