Kabaklı ve Pırasalı Kiş Tarifi
Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi: Kabaklı ve Pırasalı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı ve Pırasalı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabaklı ve Pırasalı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı tereyağ (soğuk ve küp küp kesilmiş)
- 4 yemek kaşığı soğuk su (buz gibi)
- 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
İç malzemesi için:
- 2 adet orta boy kabak
- 1/2 kg. pırasa (sadece beyaz kısımları)
- 2 dal taze kekik
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Unu mikserin haznesine eleyin. Tuzu da ekleyin
- Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını da hazneye koyup, mikseri çalıştırın.
- Hamur topaklanmaya başlayınca, kaşık kaşık soğuk sudan ekleyin.
- Hamur toparlanmaya başladığı zaman mikseri durdurun hamuru alın ve sıkıştırın.
- Streç filmle sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Bu arada kabakları ince dilimler halinde kesin, pırasa ve kekiği ince ince kıyın.
- Tereyağını eritin, zeytinyağını da ekleyin ve pırasaları sotelemeye başlayın. 2-3 dakika soteledikten sonra dilimlenmiş kabakları ekleyin.
- 3-4 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Fırını 220 derecede ısıtın.
- Hamuru buzdolabında çıkarın. Tart kalıplarının boyununa göre parçalara ayırıp açın.
- Açılan hamurları yağlanmış kalıplara yerleştirin ve bir çatal yardımıyla delikler açın.
- Hamurların kabarmaması için üzerlerine bakliyatlar atıp fırına verip 12 dakika pişirin.
- 12 dakika sonra bakliyatları alın ve 15 dakika daha pişirin. Hafif altın rengi olmaları gerekiyor.
- Soğuyan sebze karışımını yumurta, krema ve rendelenmiş peynir ile karıştırıp, altın rengi olan kiş hamurlarının üzerine bölüştürün.
- Aynı sıcaklıkta 25 dakika daha fırınlayın.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına yaklaşınca servis edin.
Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifinin püf noktası nedir?
Kiş hamurunu buzdolabında ne kadar dinlendirirseniz o kadar iyi olur.
Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi için servis önerisi
İsterseniz kişlerin üzerini kabak dilimleriyle süsleyebilirsiniz.