Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı ve Pırasalı Kiş Tarifi

Kabaklı ve Pırasalı Kiş

Kabaklı ve Pırasalı Kiş Tarifi

Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi: Kabaklı ve Pırasalı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı ve Pırasalı Kiş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı ve Pırasalı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı tereyağ (soğuk ve küp küp kesilmiş)
  • 4 yemek kaşığı soğuk su (buz gibi)
  • 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

İç malzemesi için:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1/2 kg. pırasa (sadece beyaz kısımları)
  • 2 dal taze kekik
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi nasıl yapılır?

  • Unu mikserin haznesine eleyin. Tuzu da ekleyin
  • Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını da hazneye koyup, mikseri çalıştırın.
  • Hamur topaklanmaya başlayınca, kaşık kaşık soğuk sudan ekleyin.
  • Hamur toparlanmaya başladığı zaman mikseri durdurun hamuru alın ve sıkıştırın.
  • Streç filmle sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Bu arada kabakları ince dilimler halinde kesin, pırasa ve kekiği ince ince kıyın.
  • Tereyağını eritin, zeytinyağını da ekleyin ve pırasaları sotelemeye başlayın. 2-3 dakika soteledikten sonra dilimlenmiş kabakları ekleyin.
  • 3-4 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Fırını 220 derecede ısıtın.
  • Hamuru buzdolabında çıkarın. Tart kalıplarının boyununa göre parçalara ayırıp açın.
  • Açılan hamurları yağlanmış kalıplara yerleştirin ve bir çatal yardımıyla delikler açın.
  • Hamurların kabarmaması için üzerlerine bakliyatlar atıp fırına verip 12 dakika pişirin.
  • 12 dakika sonra bakliyatları alın ve 15 dakika daha pişirin. Hafif altın rengi olmaları gerekiyor.
  • Soğuyan sebze karışımını yumurta, krema ve rendelenmiş peynir ile karıştırıp, altın rengi olan kiş hamurlarının üzerine bölüştürün.
  • Aynı sıcaklıkta 25 dakika daha fırınlayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına yaklaşınca servis edin.

Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifinin püf noktası nedir?

Kiş hamurunu buzdolabında ne kadar dinlendirirseniz o kadar iyi olur.

Kabaklı ve Pırasalı Kiş tarifi için servis önerisi

İsterseniz kişlerin üzerini kabak dilimleriyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025