Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi
Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi: Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pilavlık pirinç (yıkanmış)
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2/3 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı su
Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin.Bir kaseye 1/2 çay bardağı sıvı yağ, sarımsak tozu, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. İnce dilimlediğiniz kabak ve patlıcanları bu karışıma bulayıp kızgın tavada kızartın.
- Ayrı bir pilav tenceresinde kalan 4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek pirinçleri kavurun. Pirinçler saydamlaştıktan sonra içerisine baharatları ekleyin ve 2 dakika daha kavurduktan sonra suyu üzerine ilave edin.
- 5 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını kısın ve 7-8 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocağın altını kapatın. Yumuşamış olan pirinçlerin üzerine temiz bir bez kapatıp demlemeye bırakın.
- Bir güveç kabına kızartmış olduğunuz kabak ve patlıcanları sırayla dizin. Üzerine pilavı ekleyip dışta kalan sebzeleri üzerine kapatın. Tabağa ters çevirip, üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek servis edin.