Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı Tarifi

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi: Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç (yıkanmış)
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı su

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin.Bir kaseye 1/2 çay bardağı sıvı yağ, sarımsak tozu, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. İnce dilimlediğiniz kabak ve patlıcanları bu karışıma bulayıp kızgın tavada kızartın.
  • Ayrı bir pilav tenceresinde kalan 4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek pirinçleri kavurun. Pirinçler saydamlaştıktan sonra içerisine baharatları ekleyin ve 2 dakika daha kavurduktan sonra suyu üzerine ilave edin.
  • 5 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını kısın ve 7-8 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocağın altını kapatın. Yumuşamış olan pirinçlerin üzerine temiz bir bez kapatıp demlemeye bırakın.
  • Bir güveç kabına kızartmış olduğunuz kabak ve patlıcanları sırayla dizin. Üzerine pilavı ekleyip dışta kalan sebzeleri üzerine kapatın. Tabağa ters çevirip, üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025