Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı Krep Tarifi

Kabaklı Krep

Kabaklı Krep Tarifi

Kabaklı Krep tarifi: Kabaklı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 adet kabak
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabaklı Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Kabağı ayrı bir kapta rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın.
  • Başka bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ilave ederek güzelce çırpın. Ardından kabakları ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek karıştırın.
  • Son olarak unu ilave ederek güzelce çırpın. Tavanızı yağlayın ve ısıtın.
  • Isınan tavaya yarım kepçe kadar krep harcından yayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.
  • Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Kabaklı Krep tarifinin püf noktası nedir?

Unu eleyerek ve azar azar ilave ederseniz krepleriniz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Dilerseniz tam buğday unu da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025