Kabaklı Krep Tarifi
Kabaklı Krep tarifi: Kabaklı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kabaklı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 7-8 dal maydanoz
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet kabak
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kabaklı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Kabağı ayrı bir kapta rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Başka bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ilave ederek güzelce çırpın. Ardından kabakları ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek karıştırın.
- Son olarak unu ilave ederek güzelce çırpın. Tavanızı yağlayın ve ısıtın.
- Isınan tavaya yarım kepçe kadar krep harcından yayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Kabaklı Krep tarifinin püf noktası nedir?
Unu eleyerek ve azar azar ilave ederseniz krepleriniz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Dilerseniz tam buğday unu da kullanabilirsiniz.