Kabaklı Köfte Tarifi
Kabaklı Köfte tarifi: Kabaklı Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabaklı Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kabak
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 350 gram dana kıyma
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
Pişirmek için:
Kabaklı Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kabağı rendeleyin ve fazla suyunu süzdürün.
- Soğanı rondodan geçirin ya da rendeleyip fazla suyunu sıkın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
- Derin bir kabın içine kıymayı alın. Üzerine yumurtayı kırın.
- Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun.
- Elde ettiğiniz harcı streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Ardından elinizle yuvarlak, tok köfteler hazırlayın.
- Bir tavaya zeytinyağını alın, hafif kızdıktan sonra köfteleri atıp pişirin. Renkleri hafif dönünce ve içleri pişince çıkarıp fazla yağını süzdürün ve afiyetle tüketin.
Kabaklı Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktararak fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirebilirsiniz.
Kabaklı Köfte tarifi için servis önerisi
Yanına yoğurtlu bir sosla köftelerinizi servis edebilirsiniz.