Kabaklı Kış Çorbası Tarifi
Kabaklı Kış Çorbası tarifi: Kabaklı Kış Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Kış Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabaklı Kış Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta boy kabak
- 1/4 demet ıspanak
- 2,5 su bardağı sebze suyu
- 2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kabaklı Kış Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın.
- Sarımsağın da kabuklarını soyarak ezin ve minik minik doğrayın.
- Kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan yuvarlak bir biçimde doğrayın.
- Ispanakları iri parçalar halinde doğrayın.
- Tereyağını tencerenin içine alın. Hafif erimeye başladığında içine zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin.
- Sarımsak ve soğanı hafifçe sotelendikten sonra doğranmış kabakları ilave edin.
- Onları da soteledikten sonra sebze suyunu ilave edip, pişirmeye başlayın.
- Kabaklar yumuşamaya başladığında içine ıspanakları ilave edin.
- Piştiğinde tuz ve karabiberini ilave ederek ocaktan alın.
- El blenderı yardımıyla tüm sebzelerinizi ezin. Tekrar ocağın üzerine alın ve birkaç dakika daha bu şekilde kaynatın.
- Kıvam aldığında ocaktan alarak afiyetle tüketin.
Kabaklı Kış Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Sebze suyu kullanmak çorbanıza çok daha hoş bir tat ve kıvam katacaktır. Soğan ve sarımsakları önden atıp, tam anlamıyla pişirmemeye, hafifçe sotelemeye özen gösterin.
Kabaklı Kış Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerini maydanoz, ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Servis aşamasından önce üzerine bir miktar zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber serperek servis edebilirsiniz.