Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı Keçi Peynirli Kek Tarifi

Kabaklı Keçi Peynirli Kek

Kabaklı Keçi Peynirli Kek Tarifi

Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifi: Kabaklı Keçi Peynirli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Keçi Peynirli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı Keçi Peynirli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 büyük su bardağı sıvı yağ
  • 3 büyük su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet orta boy kabak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gram keçi peyniri

Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup, rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
  • Dereotunu ince ince doğrayın, keçi peyniri ve kabakla birlikte harmanlayın.
  • Un, tuz ve kabartma tozunu eleyerek geniş bir kaba alın.
  • Sıvı yağı, yoğurt ve yumurtayı bir kabın içinde birbirine karıştırdıktan sonra unlu karışımın içerisine çırparak birkaç seferde yedirin.
  • Kabak, dereotu ve keçi peynirini bu hamura ekleyin. Bu aşamada çırpma teli kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Fırın kabınızı bir parça margarinle yağlayınız. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kabak, keçi peyniri ve dereotu hamura eklenmeden önce; 1 çorba kaşığı un ile harmanlandıktan sonra hamura ilave edilirse karışımın dibe çökmesi önlenecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025