Kabaklı Keçi Peynirli Kek Tarifi
Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifi: Kabaklı Keçi Peynirli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Keçi Peynirli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kabaklı Keçi Peynirli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 büyük su bardağı sıvı yağ
- 3 büyük su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet orta boy kabak
- 1/2 demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram keçi peyniri
Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup, rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Dereotunu ince ince doğrayın, keçi peyniri ve kabakla birlikte harmanlayın.
- Un, tuz ve kabartma tozunu eleyerek geniş bir kaba alın.
- Sıvı yağı, yoğurt ve yumurtayı bir kabın içinde birbirine karıştırdıktan sonra unlu karışımın içerisine çırparak birkaç seferde yedirin.
- Kabak, dereotu ve keçi peynirini bu hamura ekleyin. Bu aşamada çırpma teli kullanmanız yeterli olacaktır.
- Fırın kabınızı bir parça margarinle yağlayınız. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!
Kabaklı Keçi Peynirli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kabak, keçi peyniri ve dereotu hamura eklenmeden önce; 1 çorba kaşığı un ile harmanlandıktan sonra hamura ilave edilirse karışımın dibe çökmesi önlenecektir.