Kabaklı Kahvaltılık Kek Tarifi
Kabaklı Kahvaltılık Kek tarifi: Kabaklı Kahvaltılık Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Kahvaltılık Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dakika
Kabaklı Kahvaltılık Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 500 gram Süzme
- 1 su bardağı Süt
- 1 su bardağı tereyağı (eritilmiş, oda sıcaklığında)
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 dal pırasa
- 1 adet kabak (rendelenmiş)
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 2 dal taze kekik
Üzeri için:
- 1 adet kabak (dilimlenmiş)
- 1 dal taze kekik
Kabaklı Kahvaltılık Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kasede çırpın. Üzerine Sütaş Süt ve eritilmiş tereyağını da ekleyip tekrar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir karışım olana dek çırpmaya devam edin.
- Doğranmış pırasa, rendelenip suyu sıkılmış kabak ve dereotunu karışıma ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Son olarak Sütaş Süzme'yi bir kasede çatal yardımıyla ezip karışıma ilave edin ve karıştırın.
- Karışımı, tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzerine dilimlenmiş kabakları dizin. Tuz, karabiber ve taze kekik serpiştirin.
- 185 derece ısıtılmış fırında kekin içi pişene dek, kontrollü olarak yaklaşık 30-45 dakika aralığında pişirin.
- Pişen kahvaltı kekini oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!