Kabaklı Havuçlu Tarator Tarifi
Kabaklı Havuçlu Tarator tarifi: Kabaklı Havuçlu Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Havuçlu Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Kabaklı Havuçlu Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram  havuç
- 1 kilogram  kabak
- 4 diş  sarımsak
- 1 tatlı kaşığı  zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı  tuz
- 1 avuç  ufalanmış ceviz
- 1 kase  süzme yoğurt
- 4 çorba kaşığı  mayonez
Kabaklı Havuçlu Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı ve havuçlarımızı soyuyoruz ve ardından tenceremizi ocağa alıp kısık ateşte çeviriyoruz. Hafif yumuşadıktan sonra tuzumuzu ve zetinyağımızı döküp kapağı kapatıyoruz.
- Daha sonra yoğurt, mayonez ve geriye kalan bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz.
- Son olarak tenceremizdeki kabak ve havucun suyu çekildikten sonra biraz dinlendirip soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra karışımımıza ekliyoruz. Afiyet olsun.