Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği Tarifi
Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği tarifi: Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ (veya kaymak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
İç malzeme için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Kabak ve havuç rendelenir. Tavada zeytinyağı, 1 tutam tuz, karabiber ve pul biber ile 3-4 dakika kavrulur.
- Bir kapta mısır unu, kabartma tozu, tuz, tereyağ/kaymak, toz şeker karıştırılır. Kek kıvamına gelene kadar kaynar su eklenip; karıştırılır.
- Kavrulan iç malzeme hamura eklendikten sonra, yaklaşık 5 cm yüksekliğinde olacak şekilde krem karamel kaplarına ya da borcama, iyice yağlanarak çiğ hamuru yayılılır.
- Borcam kullandığınız taktirde; bıçak yardımı ile dilimlerinizi belirlemeniz gerekiyor ki; porsiyonlara ayırmanızda kolaylık sağlasın.
- 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar, yaklaşık 30 -40 dakika arası pişirebilirsiniz.
- Unutmadan hatırlatalım, çölyak hastaları mısır unu ile yapılan tüm ürünleri yiyebilmektedir.
Kabaklı, Havuçlu Mısır Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Ayrıca bu tarifi pırasa ile de denemenizi tavsiye ederiz.