Kabaklı Falafel Tarifi
Kabaklı Falafel tarifi: Kabaklı Falafel için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Falafel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kabaklı Falafel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 adet kabak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Kabaklı Falafel tarifi nasıl yapılır?
- Kabağı rendeleyin ve rendelenmiş kabakların suyunu sıkın.
- Mutfak robotunda önce haşlanmış nohutları hafifçe çekin ardından rendelediğiniz kabakları da ekleyerek püre kıvamına getirin ve geniş bir kaseye alın.
- Kabaklı harcın bulunduğu kaseye baharatları ve unu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
- İnce ince kıydığınız dereotunu da harca ekleyerek hafifçe yoğurun.
- Şekil verebileceğiniz kıvama geldiğinde elinizi yağlayın ve ceviz büyüklüğünde harç alıp top şeklinde yuvarlayın.
- 5-10 dakika kadar buzlukta veya 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Bir tencereye kızarmak için sıvı yağ ekleyin ve ısıtın.
- Buzdolabından çıkardığınız kabak falafelleri birer birer tencereye ekleyerek kızartmaya başlayın.
- Dışı kızardığında bir kürdanla kontrol edip içinin de piştiğinden emin olduğunuzda tencereden alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyerek ardından servis edin. Afiyet olsun!
Kabaklı Falafel tarifinin püf noktası nedir?
Kabak sulu bir sebze olduğundan rendeledikten sonra suyunu sıkmazsanız falafel harcı dağılabilir. Rendeledikten sonra bir kaseye alarak üzerine hafif tuz serpip 10 dakika kadar bekleyin ve ardından kabakları sıkarak suyunu süzün.
Kabaklı Falafel tarifi için servis önerisi
Yoğurtlu ve taze yeşillikli bir sos ile değmeyin keyfinize.