Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna Tarifi
Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna tarifi: Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Tam Buğday Kalem Makarna
- 1 adet kabak
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç ceviz
- 1 tepeleme yemek kaşığı labne
- 3 adet kuru domates
- 1 adet taze soğan
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1 tutam limon kabuğu rendesi
- 2 dal fesleğen yaprağı
Kabaklı Cevizli Tam Buğday Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Kabağı yarım santimetrelik halkalar halinde verev kesin.
- Kabakları derin bir kaba alın üstlerine tuzu karabiber, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı koyup harmanlayın ve oda sıcaklığında bırakın.
- Kabakları bıraktıktan sonra Filiz Tam Buğday Kalem Makarna'yı haşlamak için derin bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine bolca tuz atın.
- Filiz Tam Buğday Kalem Makarna'yı suya atmadan ocağa geniş ve büyük bir tava koyun ve altını açın.
- Makarnayı suya attıktan sonra tavada kabakları önlü arkalı kızartın.
- Kabakların yanına elinizle kırdığınız ceviz parçalarını da ekleyin.
- Makarnayı 7 dakika haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla doğruca tavaya aktarın.
- Tavaya doğranmış kuru domates, ince kıyılmış taze soğan, muskat rendesi ve labne ekleyip karıştırın. Sos koyu bir hal alana kadar ara ara makarna suyundan azar azar ekleyin.
- Sosu çeken makarnayı ocaktan alın. Servis etmeden önce üstüne limon kabuğu rendesi ve fesleğen yaprakları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.