Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı Börek Tarifi

Kabaklı Börek

Kabaklı Börek Tarifi

Kabaklı Börek tarifi: Kabaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket milföy hamuru
  • 5 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu

Süslemek İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı ayçekirdeği içi (arzuya göre çörek otu)

Kabaklı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Havuç ve kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin.
  • Soğanları küp küp doğrayıp sularını sıkın.
  • Fırını 165 derece fansız programda ayarlayın. Milföy hamurlarınızı buzlarının çözünmesi için oda sıcaklığında bekletin.
  • Tavayı ısıtın, ısınan tavayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Isınan tavaya soğanları koyun ve kavurun.
  • Kabak ve havuçları ilave edip kavurma işlemine sebzeler yumuşayana kadar devam edin.
  • Tuzu ve soya sosunu ilave edip soğumaya bırakın.
  • Milföy hamurlarınızı merdane yardımı ile hafif unlayarak kare şeklini bozmadan inceltin.
  • .Harcınızı bir köşeye koyup diğer köşeyi harcınızın üzerini kapatın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Yumurtayı çırpın ve böreklerinizin üzerine sürün.
  • Fırın tepsisinin üzerine eşit aralıklarla börekleri yerleştirin. 10-15 dakika kontrol ederek pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Kabaklı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Yoğurt ve sıvı yağ karışımı böreğinizin iyice kızarmasına yardımcı olacaktır.

Kabaklı Börek tarifi için servis önerisi

Sıcak sıcak tüketiniz :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025