Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabaklı Beğendi Tarifi

Kabaklı Beğendi

Kabaklı Beğendi Tarifi

Kabaklı Beğendi tarifi: Kabaklı Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabaklı Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 300 gram tavuk but
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Kabaklı Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Bir tavada yarım çay bardağı yağ ile uyunu salıp çekerek yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  • Başka bir tencerede beşamel sos için tereyağını eritip, unu ekleyip kavuralım.
  • Sütü ekleyip çırpıcıyla kıvam alıncaya dek karıştıralım
  • Kıvam alınca tuzu karabiberi ekleyip karıştıralım. Rendelenmiş kaşarı ve kabakları da ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatalım.
  • Bir başka tavaya zeytinyağını ekleyip, doğranmış soğanı ve tavukları ekleyip kavuralım.
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Dilediğiniz miktarda tuz karabiber ve istenen baharatları katıp ocağın altını kapatın.

Kabaklı Beğendi tarifinin püf noktası nedir?

Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurur. Tavukların kurumaması için, kızgın tavaya atıp her iki tarafı da mühürlendikten sonra suyunu salmasına izin vermeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025