Kabaklı Beğendi Tarifi
Kabaklı Beğendi tarifi: Kabaklı Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kabaklı Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabaklı Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 300 gram tavuk but
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı süt
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Kabaklı Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Bir tavada yarım çay bardağı yağ ile uyunu salıp çekerek yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Başka bir tencerede beşamel sos için tereyağını eritip, unu ekleyip kavuralım.
- Sütü ekleyip çırpıcıyla kıvam alıncaya dek karıştıralım
- Kıvam alınca tuzu karabiberi ekleyip karıştıralım. Rendelenmiş kaşarı ve kabakları da ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağı kapatalım.
- Bir başka tavaya zeytinyağını ekleyip, doğranmış soğanı ve tavukları ekleyip kavuralım.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Dilediğiniz miktarda tuz karabiber ve istenen baharatları katıp ocağın altını kapatın.
Kabaklı Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurur. Tavukların kurumaması için, kızgın tavaya atıp her iki tarafı da mühürlendikten sonra suyunu salmasına izin vermeyin.