Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Yoğurtlaması Tarifi

Kabak Yoğurtlaması

Kabak Yoğurtlaması Tarifi

Kabak Yoğurtlaması tarifi: Kabak Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 tutam toz kırmızı biber

Kabak Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayın ve bir soyacak yardımı ile ince ince dilimleyin.
  • Bir kızartma tavasına yağı alın ve kızdırdığınız yağda, doğradığınız kabakları pembeleşinceye dek kızartın.
  • Bir kasede yoğurtları karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.
  • İnce ince doğradığınız dere otlarını yoğurda karıştırın ve kızarttıktan sonra bir kağıt havlu ile fazla yağını aldırdığınız ve bir servis tabağına yerleştirdiğiniz kabakların üstüne gezdirin.
  • En üstüne de toz kırmızı biber serpiştirin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025