Kabak Yoğurtlaması Tarifi
Kabak Yoğurtlaması tarifi: Kabak Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabak Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süzme yoğurt
Kızartmak için:
Üzeri için:
- 1 tutam toz kırmızı biber
Kabak Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve bir soyacak yardımı ile ince ince dilimleyin.
- Bir kızartma tavasına yağı alın ve kızdırdığınız yağda, doğradığınız kabakları pembeleşinceye dek kızartın.
- Bir kasede yoğurtları karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.
- İnce ince doğradığınız dere otlarını yoğurda karıştırın ve kızarttıktan sonra bir kağıt havlu ile fazla yağını aldırdığınız ve bir servis tabağına yerleştirdiğiniz kabakların üstüne gezdirin.
- En üstüne de toz kırmızı biber serpiştirin ve servis edin. Afiyetler olsun!