Kabak Yemeği Tarifi
Kabak Yemeği tarifi: Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy domates
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- 1 adet büyük boy soyulmuş ve küp soğranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.
- Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın. Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsiniz.Arzuya göre kabakları yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin.
Kabak Yemeği tarifi için servis önerisi
Zeytinyağlı kabak yemeğini önceden hazırlayıp soğuttuktan sonra da servis edebilirsiniz.