Kabak Yemeği Tarifi
Kabak Yemeği tarifi: Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 demet dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ya da zeytinyağını tavaya alıp küp küp doğradığımız soğanlarla birlikte kavuralım.
- Soğanlar şeffaf renk aldığında 1 yemek kaşığı salça ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Ardından doğradığımız kabakları ekleyip 4-5 dakika daha kavuralım.
- Sonra 2 yemek kaşığı pirinci yıkayıp ekleyelim.
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Kabaklar piştiğinde ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan su bardağı 200 ml.