Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Yemeği Tarifi

Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tarifi

Kabak Yemeği tarifi: Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ ya da zeytinyağını tavaya alıp küp küp doğradığımız soğanlarla birlikte kavuralım.
  • Soğanlar şeffaf renk aldığında 1 yemek kaşığı salça ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Ardından doğradığımız kabakları ekleyip 4-5 dakika daha kavuralım.
  • Sonra 2 yemek kaşığı pirinci yıkayıp ekleyelim.
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Kabaklar piştiğinde ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.

Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan su bardağı 200 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025