Kabak ve Patlıcan Sarma Tarifi
Kabak ve Patlıcan Sarma tarifi: Kabak ve Patlıcan Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak ve Patlıcan Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kabak ve Patlıcan Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 3 çorba kaşığı beyaz peynir
- 10 yaprak nane
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 5 adet cherry domates
Kabak ve Patlıcan Sarma tarifi nasıl yapılır?
- İlk esnada kabak ve patlıcanları boyuna dogru dilimliyoruz. (Pijamalı kesim sonrası)
- Fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
- O esnada beyaz peynirlerimizi ve nanelerimizi minik minik doğrayıp karıştırıyoruz.
- Cherry domateslerimizi ortadan ikiye kesiyor ve bekletiyoruz.
- Fırından çıkarıp biraz soğumasını beklediğimiz patlıcan/kabakların içerisine biraz beyaz peynir karışımı, bir tane cherry domates koyup sarıyoruz. Dilerseniz kürdan da batırabilirsiniz.
Kabak ve Patlıcan Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Sebzelerin yumuşaması önemli, sebzeleri sararken de icini fazla doldurmayarak patlamasını önleriz :)