Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak ve Ispanaklı Dondurma Tarifi

Kabak ve Ispanaklı Dondurma

Kabak ve Ispanaklı Dondurma Tarifi

Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifi: Kabak ve Ispanaklı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak ve Ispanaklı Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak ve Ispanaklı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebze püresi için:

  • 200 gram kabak
  • 200 gram ıspanak
  • 200 gram süt

Krema karışımı için:

  • 5 adet yumurta sarısı
  • 200 gram toz şeker
  • 300 gram süt
  • 400 gram krema
  • 1/5 çay kaşığı tuz

Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını soyduğunuz kabağı ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız ıspanak yapraklarını ince ince kıyın.
  • Süt ilave ettiğiniz sebzeleri sous vide tekniği ile vakumlanmış özel poşetlerde 90 derecede 15 dakika pişirin.
  • Yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Krema karışımı için; süt, krema ve az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karışım 85 dereceye geldiğinde ocaktan alın. Vakumlanan diğer malzemelerle birlikte mutfak robotunda çekip dondurun.
  • Arzuya göre ekşi elma pelteleri ve tarhun otlu küçük kurabiyeler eşliğinde servis edin. Kurutulmuş ıspanak yapraklarıyla süsleyin.

Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Dondurma yapımında; ısı dereceleri ve çırpma sürelerine dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025