Kabak ve Ispanaklı Dondurma Tarifi
Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifi: Kabak ve Ispanaklı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak ve Ispanaklı Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabak ve Ispanaklı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebze püresi için:
- 200 gram kabak
- 200 gram ıspanak
- 200 gram süt
Krema karışımı için:
- 5 adet yumurta sarısı
- 200 gram toz şeker
- 300 gram süt
- 400 gram krema
- 1/5 çay kaşığı tuz
Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını soyduğunuz kabağı ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız ıspanak yapraklarını ince ince kıyın.
- Süt ilave ettiğiniz sebzeleri sous vide tekniği ile vakumlanmış özel poşetlerde 90 derecede 15 dakika pişirin.
- Yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Krema karışımı için; süt, krema ve az miktarda tuzu küçük bir sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karışım 85 dereceye geldiğinde ocaktan alın. Vakumlanan diğer malzemelerle birlikte mutfak robotunda çekip dondurun.
- Arzuya göre ekşi elma pelteleri ve tarhun otlu küçük kurabiyeler eşliğinde servis edin. Kurutulmuş ıspanak yapraklarıyla süsleyin.
Kabak ve Ispanaklı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?
Dondurma yapımında; ısı dereceleri ve çırpma sürelerine dikkat edin.