Kabak ve Enginar Tempura Tarifi
Kabak ve Enginar Tempura tarifi: Kabak ve Enginar Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak ve Enginar Tempura nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kabak ve Enginar Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet enginar
- 2 adet kabak
- 3 yemek kaşığı un
- 100 mililitre soda
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 sap dereotu
- 1 diş sarımsak
Kabak ve Enginar Tempura tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba yumurtayı ekleyip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sodayı ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Boza gibi, ne çok sıvı, ne de çok kalın bir kıvamı olacak. Sebzelerin üstünü iyice kaplaması lazım.
- Kabağı uzunlamasına ince ince kesiyoruz. Büyük boy kabağınız varsa halka halka da kesebilirsiniz. Enginarı da ince ince kesiyoruz.
- Hazırladığımız tempura hamuruna ekleyip, hamurun her taraflarını kaplamasını sağlıyoruz. Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıyoruz.
- Yumuşayıp çıtırlıklarını kaybetmemeleri için sıcak servis yapın.
- Sos için yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı, doğranmış dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.