Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak ve Enginar Tempura Tarifi

Kabak ve Enginar Tempura

Kabak ve Enginar Tempura Tarifi

Kabak ve Enginar Tempura tarifi: Kabak ve Enginar Tempura için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak ve Enginar Tempura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak ve Enginar Tempura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet enginar
  • 2 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 100 mililitre soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 sap dereotu
  • 1 diş sarımsak

Kabak ve Enginar Tempura tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaba yumurtayı ekleyip çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Sodayı ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Boza gibi, ne çok sıvı, ne de çok kalın bir kıvamı olacak. Sebzelerin üstünü iyice kaplaması lazım.
  • Kabağı uzunlamasına ince ince kesiyoruz. Büyük boy kabağınız varsa halka halka da kesebilirsiniz. Enginarı da ince ince kesiyoruz.
  • Hazırladığımız tempura hamuruna ekleyip, hamurun her taraflarını kaplamasını sağlıyoruz. Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıyoruz.
  • Yumuşayıp çıtırlıklarını kaybetmemeleri için sıcak servis yapın.
  • Sos için yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı, doğranmış dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025