Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram kestane kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 6 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını soyup orta kalınlıkta dilimlediğimiz kabakları, geniş bir tencereye dizelim.
- Bir sıra yaptıktan sonra üzerine toz şeker serpelim.
- Sonra ikinci katı dizip toz şekerin kalan yarısını serpelim.
- Karanfilleri ve tarçın kabuğunu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp ertesi gün suyunu salana kadar bekletelim. Geceden yaptığımızda sabaha suyunu salmış olur. Fazladan su eklememize gerek yok.
- Kabakları ocağa alalım ve cinsine göre yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Kabakları ılındıktan sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.