Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram kestane kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını soyup orta kalınlıkta dilimlediğimiz kabakları, geniş bir tencereye dizelim.
  • Bir sıra yaptıktan sonra üzerine toz şeker serpelim.
  • Sonra ikinci katı dizip toz şekerin kalan yarısını serpelim.
  • Karanfilleri ve tarçın kabuğunu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp ertesi gün suyunu salana kadar bekletelim. Geceden yaptığımızda sabaha suyunu salmış olur. Fazladan su eklememize gerek yok.
  • Kabakları ocağa alalım ve cinsine göre yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Kabakları ılındıktan sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025