Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak Tatlısı İçin:
- 2 kg. bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)
- 3 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)
- 1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)
Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayalın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.
- Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.
- İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.
- Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin.
- Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.
- Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kabakları şekerle birlikte bekletmek kabağın doğal suyunu salmasını sağlayacaktır. Bu sayede pişirmek için ekstra su eklemenize gerek kalmayacaktır.