Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram bal kabağı (küp küp doğranmış)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 çimdik tuz

Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kabaklarımızın kabuklarını soyup küp küp doğuyoruz.
  • Daha sonra tenceremize koyup üzerini şeker ile örtüyoruz. Kenarda 3 saat boyunca bekletiyoruz .
  • Kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte şekerin erimesini tamamen sağlayın.
  • Tamamen eridikten sonra ocağın altını biraz açın ve kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin .
  • Kabaklarımız biraz ılıdıktan sonra servis tabağına alıp üzerine toz ceviz serpin.
  • Arzu ederseniz de tahinle de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kesinlikle kabaklarımızı ilk olarak kısık ateşte pişirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025