Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı tarifi: Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram bal kabağı (küp küp doğranmış)
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çimdik tuz
Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kabaklarımızın kabuklarını soyup küp küp doğuyoruz.
- Daha sonra tenceremize koyup üzerini şeker ile örtüyoruz. Kenarda 3 saat boyunca bekletiyoruz .
- Kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte şekerin erimesini tamamen sağlayın.
- Tamamen eridikten sonra ocağın altını biraz açın ve kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin .
- Kabaklarımız biraz ılıdıktan sonra servis tabağına alıp üzerine toz ceviz serpin.
- Arzu ederseniz de tahinle de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kesinlikle kabaklarımızı ilk olarak kısık ateşte pişirelim.